недеља, 23. децембар 2018.

Proslava Dana inkluzije




JUSMŠ ,, Bećo  Bašić’’ je jedna od 26 škola u Crnoj Gori, koje su dio projekta „Podsticanje demokratske kulture u školama“ koje su učestvovale u obilježavanju Dana inkluzije, 11. oktobra 2018. godine, na Trgu Nezavisnosti u Podgorici.
Toga dana, svaka škola je imala svoj štand za prezentaciju, sa izloženim materijalom o demokratskim kompetencijama koje su se njegovale na nivou škole, na časovima, interesantnim radovima vezanim za kompetencije i promotivnim materijalima, koje naša škola ima u velikom broju, s obzirom da je dio ovog značajnog projekta već dvije godine.
Nakon uvodnih govora predstavnika Savjeta Evrope i Delegacije EU u Crnoj Gori u vezi samog projekta, nastupio je dječiji hor „Zvjezdice“ koji je uljepšao ovu proslavu, a zatim su učenici učestvovali u performansu koje su pripremile škole, na temu demokratskih kompetencija.
S obzirom da je bilo posjetilaca, uloga učenika je bila da vode razgovor sa zainteresovanim stranama i odgovaraju na pitanja vezana za kompetencije i za njihovo učešće, kao i za ostale aktivnosti u našoj školi koje smo prezentovali toga dana.
Našu školu predstavljali su: Lemana Srdanović (učenica IV1 odjeljenja) Enes Mrkišić (učenik IV4 odjeljenja) Arijan Musić I Marko Bolević (učenici II1 odjeljenja), koji su ujedno I članovi školskog tima za jačanje demokratskih kompetencija, u pratnji Asmine Omeragić koordinatorke za vannastavne aktivnosti na nivou naše škole,ujedno I članice školskog tima za jačanje demokratskih kompetencija.
Važno je da znamo I da konstantno radimo na jačanju I povećanju znanja i svijesti o konceptu, politikama, praksama i prednostima inkluzivnog obrazovanja i demokratske kulture u školama i lokalnim zajednicama,naglasio je Enes. U razgovoru sa nama, on je kazao I da je cilj projekta izgradnja demokratskog okruženja u kojem se njeguju ljudska prava I poštuju različitosti. Posjetioci su bili I više nego zadovoljni prikazanim.
Naša će škola, još uvjek aktivno raditi na jačanju postojećih I njegovanju novih kompetencija.

Нема коментара:

Постави коментар