недеља, 23. децембар 2018.

Dan srednjoškolaca





Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. Novembra 1939. strijeljani bez suđenja. Važno je naglasiti da je ovaj dan povezan sa Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.
I naša škola je tradicionalno obilježila ova poseban dan. Činjenica je da se, mladi ljudi, srednjoškolci smatraju resursima koji nose različite benefite I vode napretku I prosperitetu države I svake zajednice posebno. Parola povodom ovogodišnje proslave  Dana srednjoškolaca je ,,Naše vrijeme je sada’’.
U Centru za učenje u našoj školi održana je prigodna prezentacija I edukativna tribina na ovu temu.  U realizaciji prezentacije učestvovali su : Željko Bolević (učenik III1 odjeljenja, koji je I jedan od predstvanika naše škole na Uniji srednjoškolaca Crne Gore), Marko Jokić (učenik III1 odjeljenja) I Lemana Srdanović (učenica IV1 odjeljenja, koja je ujedno I predsjednica našeg Učeničkog parlamenta). Učenici su po završetku prezentacije diskutovali I argumentovano govorili o pravima I obavezama učenika kao I  o značaju proslave ovog dana, uopšte.Naša škola će u saradanji sa Učeničkim parlamentom  I dalje obilježavati ovaj dan.



Нема коментара:

Постави коментар