уторак, 20. фебруар 2018.

Još jedna uspješna radionica za nama!

Ovih dana se u javnosti mnogo priča i diskutije o različitim porocima. Zabiljezeno je da su najpopularniji, a ujedno i najstrasniji medju njima droga i alkohol. S njima su upoznati stručnjaci i često se,povodom toga,održavaju javne tribine.

U međuvremenu došlo je do pojave i do brzog širenja nove vrste poroka, a to je kocka, tj. proširila se zavisnost o igrama na sreću.
Vrsta zavisnosti o kojoj se na žalost ,manje priča. Složit ćete se sa nama da su nekad u prošlosti, grupe kockara najčešće bili kriminalci ili razne druge marginalizovane grupe društva, a danas se u igrama na sreću okušavaju baš svi.
Ovaj trend je na zabrinutost svih nas,postao jako popularan i među mladima.
Obzirom da ni naša sredina nije pošteđena ovog problema, ucenici nase skole aktivno rade na prevenciji kockanja, putem javnih tribina i zanimljivih radionica. Na ovaj nacin se podize svijest o stetnim uticajima igara na srecu kod omladine.

Zato je uspjesno realizovana jos jedna radionica o prevenciji kockanja među mladima. U ulozi vrsnjackih edukatora nasli su se opet Zeljko Bolevic,Marko Jokic i Hamza Music, ucenici II1 odjeljenja. Kriticki su govorili o problemu kockanja i argumentovano zastupali svoja misljenja.
Vazno je napomenuti da su u razgovoru aktivno ucestvovali ucenici II2 odjeljenja,koji su sa velikim interesovanjem slusali predavanje.
Na osnovu navedenog,mozemo zakljuciti da je radionica ostavila dobar utisak na sve prisutne.
Ova, kao i ostale radionice, koje realizujemo doprinijele su jacanju demokratskih kompetencija u nasoj skoli.

Pored ucenika II2 odjeljenja,radionici su prisustvovale i profesorice Asmina Omeragic, Dzana Bakovic,Irma Jadadic i Eldana Canovic, koje su ujedno i članice skolskog tima za jacanje demokratskih kompetencija.

Нема коментара:

Постави коментар