понедељак, 2. април 2018.

Na mladima svijet ostaje!

Učenici nase skole: Zeljko Bolević,Hamza Musić i Marko Jokić su u periodu od 05. do 07. marta 2018 godine, uspješno prošli seminar za vršnjacke edukatore koji je održan u Baru na temu "Mladi i kockanje". Vazno je napomenuti da je semin

ar odrzan u okviru Savjetovalista Entera -Podgorica, koje funkcionise u okviru Asocijacije za demokratski prosperitet Zid (ADP ZID) i bavi se prevencijom zavisnosti od kockanja i pruzanjem odredjenog tretmana osobama sa problematicnom istorijom kockanja.

Prema njihovim riječima,seminar je bio jako zanimljiv i poučan,a najljepse od svega je, kako kažu, bila mogućnost sklapanja novih prijateljstava,razmjena iskustava i druženje sa vršnjacima iz svih krajeva Crne Gore.

Iako su već bili upoznati sa ovom temom, nova saznanja im nijesu škodila, istakli su u razgovoru sa nama.
Predavaci su bili vodeći stručnjaci iz ove oblasti a aktivno učešće i zalaganje svih prisutnih je bilo na izuzetno visokom nivou.

Cilj obuke,odnosno samog seminara bio je odgovarajuće osposobljavanje đaka za prepoznavanje i prevenciju kockanja medju maldima.

Nasi drugari (edukatori) su već održali određen broj radionica i edukativnih tribina u našoj srednjoj školi. Raduje nas saznanje da mladi iz naše sredine otvoreno razgovaraju o problemu kockanja koji je sada vec, nažalost i globalizovan.

Očekujemo još uspješnih radionica, seminara kao i edukativnih tribina,naravno sve sa ciljem da učimo mlade o svim stetnim pojavama koje kockanje nosi sa sobom!

Нема коментара:

Постави коментар