понедељак, 2. април 2018.

Dramska sekcija obilježila svjetski dan pozorišta u Gusinju

Svjetski dan pozorišta je dan kada se milioni ljudi širom svijeta vrate u pozorište. Pozorište bi trebala biti važna institucija za nas, djelo maše civilizacijske tjekovine koje postoji još od vremena drevnih naroda Atine i Rima i opstaje do današnjih dana. U svom punom sjaju, raskošu modernih tehnologija i istorije koja se odigrala pozorište sija već godinama.

Sija u Londonu, Parizu, Atini, Madridu. Ali sija i kod nas, i ne dozvoljavamo da se ugasi baklja ove veličanstvene kulturne vrjednosti.

Kako bi plamen pozorišta goreo punim žarom i kod nas, dramska sekcija naše škole predvođena profesoricom Jasminom Srdanović započela je projekat „dramsko veče“, koje je trebalo da se izvede u više opština u okruženju radi obilježavanja Svjetskog dana pozorišta.


Dramsko veče izvedeno je premijerno u Gusinju dana 26. marta 2018. u 18:00 časova. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i svi prisutni su sa oduševljenjem pratili monodrame „Alo ođe mobilni“ Radivoja Bojičića i „Čegović“ Dragana Uskokovića koje su izveli učenici Nemanja Mijović i Armin Šiljković, te komedije „To kad uhvati ne pušta“ Miodraga Karadzića u izvođenju učenika Nemanje Savića, Anje Stamatović i Jasmine Krcić. Poruku za ovogodišnji dan pozorišta pročitali su naši maturanti Jusuf Šabović i Sanel Kandić.

Na kraju svim prisutnim se obratila i zahvalila na prisustvu realizatorka progama profesorica Jasmina Srdanović.


Нема коментара:

Постави коментар