понедељак, 4. децембар 2017.

Edukativna radionica - Prevencija kockanja među mladima

NVO Asocijacija za demokratski prosperitet Zid (ADP Zid) je realizovala obuku o zavisnosti od kockanja za nastavno i stručno osoblje srednjih škola u CG. Predstavnice JU Srednje mješovite škole "Bećo Bašić" na navedenoj obuci su bile Asmina Omeragić i Eldana Canović.  Nakon obuke naše profesorice su osposobljene da u našoj školi sprovode prevenciju zavisnosti od kockanja.
U narednom periodu će se organizovati radionice, javne tribine i diskusije za učenike srednje i osnovnih škola u Plavu i Gusinju a sve u cilju prevencije kockanja maloljetnika. Takođe, profesorice Asmina Omeragić i Eldana Canović su ubjeđene da će realizacijom planiranih aktivnosti i uz podršku ADP Zid-a pomoći mladima da uspješno izgrade kritički stav i ispravan odnos prema igrama na sreću.
Kako bi kvalitetno sprovele edukaciju o prevenciji kocke u radionicama kao predavači i istraživači na teritoriji našeg grada su uključeni i učenici škole, te je samim tim vrijednost ovog projekta dodatno značajna jer omogućava direktnu participaciju u kreiranju edukativnog sadržaja i uticanje na dobre oblike ponašanja pogodne za razvoj ličnosti.
Na prvoj radionici u ulozi vršnjačkih edukatora su se odlično predstavili: Hamza Musić, Marko Jokić i Željko Bolević (učenici II1 odjeljenja)



Нема коментара:

Постави коментар